skip to main content

28-01-2016, Δυναμικό Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο για τα Νοσοκομεία Αιτωλοακαρνανίας

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.
Γ. Παπαναστασίου "Οργή λαού για την τραγική κατάσταση στην υγεία".

Mε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν δυο μεγάλες συγκεντρώσεις, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι με τις  οποίες όλοι οι φορείς του νομού εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στην υποβάθμιση των δομών δημόσιας Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία.
To συλλαλητήριο άνοιξε με χαιρετισμό ο  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ.Κοσμάς ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα προς την κεντρική εξουσία της χώρας να φροντίσει την επίλυση των προβλημάτων των δομών υγείας του νομού έτσι ώστε να ξαναγίνουν τα νοσοκομεία του νομού «άξια θεραπευτήρια" όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σε δηλώσεις του, σε αθηναϊκά και  τοπικά μέσα ενημέρωσης,  ο Δήμαρχος Αγρινίου  κ. Γεώργιος  Παπαναστασίου, τόνισε ότι «τα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου έχουν μεγάλα προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ όσο περνά ο καιρός τα πράγματα γίνονται όλο πιο δύσκολα».
Πρόσθεσε ότι «αν και το νοσοκομείο Αγρινίου στεγάζεται σε υπερσύγχρονο κτίριο δεν άλλαξε τίποτα», προσθέτοντας ότι «οι περισσότερες κλινικές υπολειτουργούν, αφού υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό». Πάντως, όπως επεσήμανε, «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στο νοσοκομείο, δίνει καθημερινό αγώνα, για να στηρίξει την λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος».
Όσον αφορά στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων, ο κ.Παπαναστασίου είπε ότι «τον τελευταίο ενάμισι χρόνο παίρνουμε μόνο υποσχέσεις και μάλιστα το ψήφισμα που εκδώσαμε, είναι αυτό που είχε ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο τον Νοέμβριο του 2014, όταν ήταν υπουργός Υγείας ο κ. Βορίδης». Τα ίδια θέματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου, τέθηκαν τόσο στον πρ. υπουργό Υγείας ,  κ.  Παναγιώτη Κουρουμπλή όσο και στο σημερινό, αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου  κ.Νίκος Καραπάνος στην ομιλία του υπογράμμισε  ότι και τα δύο νοσοκομεία του νομού «αποτελούν δυστυχώς χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας, αλλά και της αστοχίας του μέτρου των συγχωνεύσεων». Πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουν συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας, τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην διασφάλιση της υγείας των πολιτών, ειδικά δε σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπου διανύουμε». Ειδικά για το νοσοκομείου Μεσολογγίου ο δήμαρχος τόνισε ότι «εάν σήμερα λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καθημερινή υπέρβαση των ιατρών του, των νοσηλευτών και των εργαζομένων».
«Η δημόσια υγεία θα έπρεπε να είναι δικαίωμα διαρκές και θεμελιώδες. Χαίρομαι που σήμερα είμαστε όλοι εδώ. Μόνο έτσι θα μας ακούσει το κέντρο λήψης αποφάσεων, μόνο έτσι θα μας ακούσει η Αθήνα, έτσι δίνεται το μήνυμα για κοινωνία οργανωμένη, αγαπημένη, αλληλέγγυα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση προς τους κρατούντες, διότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό» σημείωσε η  Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά.
Δημόσια, σύγχρονη Υγεία για όλους τους πολίτες και επίλυση των προβλημάτων ζήτησαν με τις ομιλίες τους ο κ. Τ. Αντωνόπουλος,  Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού.Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Θανάσης Γαλατάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παναγιώτης Μπεσίνης, ο Εκπρόσωπος των Επαγγελματοβιοτεχνών  κ. Γιώργος Πολύζος , ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτ/νίας κ.Κώστας Μώκος, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΝΑ κ. Ευ. Παπασπύρος καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Δικαίωμα στη Ζωή κ. Γ. Υφαντής.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν  φορείς, σωματεία, σύλλογοι και συνελεύσεις
Ι. Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας | Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας | Περ. Ενότητα Αιτωλοακαρανίας | Δήμος Αγρινίου | Δήμος Αμφιλοχίας | Δήμος Θέρμου | Επιμελητήριο | ΤΕΕ τμ. Αιτ/νίας | νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ | Ομ. Επαγγ/βιοτεχνών Αιτ/νίας | Αγροτικός Συνεταιρισμός “Η ΕΝΩΣΗ” Αγρινίου | Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου | Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας | Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου | Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου | Ένωση  Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτ/νίας | Φαρμακευτικός Σύλλογος Αγρινίου | Οδοντιατρικός Σύλλογος Αγρινίου | Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Αγρινίου και Θέρμου | Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου | Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι | Οργανώσεις και Κινηματικές Συνελεύσεις του Δήμου Αγρινίου.

».

25-01-2016, Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο για τα Νοσοκομεία Αγρινίου - Μεσολογγίου και τις δομές υγείας

19-01-2016,Κάλεσμα Γ. Παπαναστασίου για παλλαϊκό ξεσηκωμό για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγρινίου και των δομών Υγείαs

13-1-2016, Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο στις 27/1 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αγρινίου

Όλη η  Ελλάδα  ασχολήθηκε με  τα προβλήματα υγείας της περιοχής

MME, πανελλαδικής εμβέλειας  έστρεψαν   το  ενδιαφέρον τους στο μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία, με άρθρα, αφιερώματα και ζωντανές συνδέσεις  

https://www.youtube.com/watch?v=NmSodVYybbI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=CvgEiStNMuE

http://www.dimokratianews.gr/content/58564/agrinio-sto-podi-gia-tin-ygeia

http://www.protothema.gr/greece/article/548301/agrinio-laothalassa-sto-sullalitirio-gia-tin-ugeia-/

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27201&subid=2&pubid=113900724

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2113116/dinamiki-diamartiria-gia-ta-nosokomia-etoloakarnanias

https://left.gr/news/sygkentroseis-diamartyrias-se-agrinio-kai-mesologgi-gia-ta-provlimata-sta-nosokomeia-toys

http://www.ygeionomikoi.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/4006-%C2%AB%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BE%CE%B1%CE%BD%C2%BB-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B3%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1

http://www.docmed.gr/megaliodes-sillalitirio-gia-tin-igia-sto-agrinio/