skip to main content

27/08/2008, Με παραδοσιακούς χορούς εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία στο Σχίνο

Στη νέα πλατεία του οικισμού «Σχίνος» γιόρτασαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού το φετινό καλοκαίρι.    

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο των «γιορτών καλοκαιριού», ήταν ουσιαστικά η πρώτη εκδήλωση στην πλατεία, σε έναν χώρο που, όπως τονίστηκε από όλους, θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το χωριό, θα εξυπηρετεί τους κατοίκους καθώς θα είναι το κεντρικό σημείο υποδοχής, ένας χώρος ξεκούρασης και συνάντησης, αλλά και το κέντρο για τις εκδηλώσεις του χωριού.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου, κ. Μάνθου Λέρη, ο οποίος επισήμανε ότι με την κατασκευή της πλατείας αλλάζει εντελώς προς το καλύτερο η εικόνα του οικισμού.

«Θέλω να ευχαριστήσω την δημοτική αρχή για την συνεργασία που έχουμε. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για εμάς, αφού ένα όνειρο δεκαετιών, γίνεται πραγματικότητα.»

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός υπογράμμισε ότι η δημιουργία  της πλατείας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του οικισμού, αφού δημιουργείται ένας χώρος που έλειπε.

«Η πολιτική που ακολουθούμε στο Δήμο Αγρινίου είναι να ενισχύουμε τα τοπικά διαμερίσματα και τους οικισμούς με  την δημιουργία υποδομών, γιατί θέλουμε να αναπτύσσονται ισόρροπα, να βελτιώνεται η  ποιότητα ζωής των κατοίκων και να δίνονται  νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντινομάρχες Σωτήρης Σαξάμης και Γιώργος Χριστογιάννης, κάτοικοι και  επισκέπτες.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Έργου «Διαμόρφωση Πλατείας Οικισμού Σχίνου»

Το σύνολο της κατασκευής χαρακτηρίζεται από φυσικά υλικά (πέτρα, ξύλο) και αδρές επιφάνειες που εναρμονίζονται με τον χαρακτήρα του οικισμού και δημιουργούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σύνολο, με αναφορές στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Έγινε εξολοκλήρου κατασκευή και διαμόρφωση της πλατείας σε τρία επίπεδα, κατασκευάστηκε χώρος στο δεύτερο (επίπεδο) με κερκίδες για μικρής εμβέλειας θεατρικές παραστάσεις.

1ο επίπεδο: κυρίως χώρος πλατείας
2ο επίπεδο: χώρος θεατρικών παραστάσεων μικρής εμβέλειας
3ο επίπεδο: καθιστικό με πέργκολα για σκίαση

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 67.970,18 € και χρηματοδοτήθηκε από την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. μέσω του Leader +