skip to main content

24/03/2008, Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Μιχάλη Κούση

 

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και με την μαζική συμμετοχή του κόσμου, στέφθηκε ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου που διοργανώθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου στο Αγρίνιο, στη μνήμη του Μιχάλη Κούση, με αφετηρία την Δογρί Τριχωνίδας και τερματισμό την πλατεία Δημοκρατίας.

Έτσι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο το διήμερο των εκδηλώσεων προς τιμήν του κορυφαίου Μαραθωνοδρόμου.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου με την συνεργασία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και των Συλλόγων στίβου της περιοχής, με την συμμετοχή διακοσίων είκοσι αθλητών και αθλητριών καθώς και βετεράνων αθλητών, συλλόγων δρομέων υγείας από όλη την Ελλάδα.

Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Θεοδωρακάκος Δημήτρης του Ολυμπιακού με επίδοση 1.11.55 και στις γυναίκες η Αμπατζίδου Γεωργία της Βεργίνα με επίδοση 1.19.02

Στόχος του Δήμου Αγρινίου όπως εκφράστηκε από τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Παύλου Μοσχολιού είναι να καθιερωθούν οι αθλητικές αυτές εκδηλώσεις ως μόνιμος και σταθερός αθλητικός θεσμός και να εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια σε εκδηλώσεις διεθνούς φήμης και κύρους αντάξιες του ονόματος του Μιχάλη Κούση.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν το Σάββατο 22 Μαρτίου με την τελετή ονομασίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου σε «Δ.Α.Κ. Μιχάλης Κούσης».

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ενώ τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και τα δύο παιδιά του Μιχάλη Κούση, Θανάση και Μαρία.

Ακολούθησε μια σεμνή εκδήλωση τιμής για τον αθλητή στο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Α.Κ. με ομιλητές τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό, την κόρη του Μιχάλη Κούση, Μαρία και τον προπονητή του Γρηγόριο Μπενέκα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον αθλητή, στον άνθρωπο και την προσφορά του στον αθλητισμό.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στην ομιλία του τόνισε ότι: «Η σημερινή εκδήλωση είναι η έμπρακτη απόδειξη, ότι αυτή η πόλη και η Δημοτική αρχή ξέρει να αναγνωρίζει τις προσπάθειες και να αποδίδει τις τιμές που πρέπουν και αρμόζουν, σε αυτούς που μας δόξασαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Μία εκδήλωση που αναγνωρίζεται η διάκριση και αποδίδεται η τιμή από την ίδια την κοινωνία της πόλης μας, σε έναν αθλητή, τον Μιχάλη Κούση, που μας έκανε περήφανους με τις επιτυχίες του και καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως ο Αγρινιώτης αθλητής.

Οι εκδηλώσεις για το Μιχάλη Κούση σαν την σημερινή επιβεβαιώνουν την αθλητική παράδοση του Αγρινίου ενώ παράλληλα αναδεικνύουν την υστέρηση σε αθλητικές υποδομές που παρουσιάζει η περιοχή μας. Καλούμε την πολιτεία να αποδώσει σε μια πόλη που ανέδειξε μεγάλους αθλητές όπως ο Μιχάλης Κούσης αυτά που της πρέπουν και της αξίζουν.»

Παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση με φωτογραφικό υλικό, προσωπικά αντικείμενα και μετάλλια από μεγάλες διοργανώσεις που είχε λάβει μέρος ο αθλητής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραίτης, ο νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Θύμιος Σώκος, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Βαινάς, εκπρόσωποι της οικογένειας Κούση, ο Δήμαρχος Παραβόλας κ. Βασίλης Καπέρδας, ο Διοικητής της 132 Σμηναρχίας Μάχης κ. Μιχαήλ Καρναχωρίτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντινομάρχες, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας των εκδηλώσεων έκλεισε με τα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Μιχάλης Κούσης.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

 

 

ΑΝΔΡΩΝ

1. ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1.11.55

2. ΣΚΟΥΦΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Γ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 1.13.36

3. ΤΖΑΝΑΒΑΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1.14.04

4. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1.14.44

5. ΜΗΤΣΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ Α.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑ 1.15.52

6. ΡΟΥΣΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α.Ο. ΘΕΡΣΙΠΠΟΣ ΕΩΕΥΣ 1.16.25

 

 

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΡΓΙΝΑ 1.19.02

2. ΚΑΡΥΜΑΛΗ ΜΑΓΔΑ ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ 1.20.53

3. ΚΑΚΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 1.22.38

4. ΚΟΚΚΙΝΑΡΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1.26.10

5. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ Α.Ο. ΠΕΛΩΨ ΠΑΤΡΑΣ 1.36.55

6. ΚΟΤΣΑΣΑΒΒΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΒΕΡΓΙΝΑ 1.40.04

 

 

ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Αγρινίου για την πρωτοβουλία που πήρε να διοργανώσει τον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου προς τιμήν ενός μεγάλου αθλητή του Μιχάλη Κούση. Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση τόσο από οργανωτικής όσο και από αγωνιστικής πλευράς. Εύχομαι ο αγώνας αυτός να συνεχίσει να διεξάγεται και τα επόμενα χρόνια.

 

ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ: Στα είκοσι επτά χρόνια που αγωνίζομαι η σημερινή ημέρα ήταν ξεχωριστή γιατί με τον αγώνα μου στον Ηημιμαραθώνιο αυτό είχα την δυνατότητα να τιμήσω ένα πολύ μεγάλο μαραθωνοδρόμο τον Μιχάλη Κούση. Θεωρώ ότι ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους ημιμαραθωνίους που έχω λάβει μέρος και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Δήμο Αγρινίου και στην οργανωτική επιτροπή. Ο επόμενος αγώνας μου είναι στην Ιαπωνία που θα διεκδικήσω το εισιτήριο της συμμετοχής μου για το Πεκίνο.

 

ΕΝΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ

1.000 μ

ΠΑΝΠΑΙΔΩΝ Β΄

1. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ.Ε.Α 3.15.00

2. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Γ.Ε.Α. 3.19.5

 

3. ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ.Ε.Α. 3.25.1

 

1.000μ

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄

1. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Γ.Ε.Α. 3.26.3

2. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΘΗΝΑ Γ.Ε.Α. 3.45.4

 

1.000 μ

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄

1. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΚΩΝ/ΝΑ Γ.Ε.Α. 3.41.7

 

 

1.000 μ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄

1. ΤΗΓΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ.Ε.Α. 2.59.4

2. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ.Ε.Α. 3.04.1

3. ΚΑΠΟΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 3.04.5

 

3.000 μ

ΠΑΙΔΩΝ

1. ΚΙΡΚΙΝΕΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ.Ε.Α. 10.43.3

2. ΠΟΥΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.Ε.Α. 10.55.2

3. ΝΤΟΥΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ.Ε.Α. 11.09.7

 

 

3.000 Μ

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. ΚΙΡΚΙΝΕΖΟΥ ΣΟΦΙΑ Γ.Ε.Α. 13.59.3

 

 

10.000 μ.

ΑΝΔΡΩΝ

1. ΘΕΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ Ο.Φ.Κ.Α ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 33.49

2. ΣΙΜΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο.Φ.Κ.Α ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 34.03

3. ΣΠΥΡΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Ο.Φ.Κ.Α ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 34.40

Φωτογραφικό Υλικό