skip to main content

02/12/2008, Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το έτος 2009

«Σε μια εποχή που τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, σε μια εποχή που το τέταρτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης δεν έχει ξεκινήσει, σε μια εποχή σημαντικού περιορισμού των δημόσιων επενδύσεων, έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε την πόλη του Αγρινίου σε ένα απέραντο εργοτάξιο», τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός κατά τη χθεσινή συζήτηση και ψήφιση (1-12-08) του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2009 στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Το έργο μας είναι ορατό από όλους», συνέχισε ο κ. Μοσχολιός. «Εκτελούμε αυτή τη στιγμή στην πόλη και τα Τοπικά Διαμερίσματα 25 μικρά και μεγάλα έργα προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σ' αυτή, γεγονός που θα συμβάλλει και στην προσέλκυση επιχειρήσεων και επισκεπτών.

Με όραμα, σχέδιο και μεθοδικότητα προωθούμε την αστική ολοκλήρωση της πόλης, ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο πολεοδομικό συγκρότημα και εφαρμόζουμε πολιτικές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.»

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο Δήμαρχος επισήμανε ότι «Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε προγράμματα από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής, όταν αυτά ξεκινήσουν. Εξασφαλίσαμε πιστοποίηση κατά ISO των Υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΑ και είμαστε ο πρώτος Δήμος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που κατέθεσε ολοκληρωμένο φάκελο για τη χορήγηση βεβαίωσης διαχειριστικής επάρκειας ενόψει του ΕΣΠΑ.

Όμως, δεν μένουμε στη διαμαρτυρία για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ευθύνη της Κυβέρνησης. Με ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων και σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που εισρέει στο Δήμο αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και δημιουργούμε τις υποδομές για το αύριο της πόλης.

Είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον Αγρινιώτικο λαό και καλούμε την Κυβέρνηση να επιδείξει την ίδια συνέπεια, υλοποιώντας επιτέλους τις δεσμεύσεις της για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όπως το Πανεπιστήμιο, το Νοσοκομείο και το Εφετείο».

Οι πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2009 ανέρχονται στο ποσό των 26.860.000 ευρώ, το οποίο κατανέμεται σε συνεχιζόμενα και νέα έργα που καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριότητας και το σύνολο της πόλης και των Τοπικών Διαμερισμάτων.

Μεταξύ των νέων έργων περιλαμβάνονται: Ανακατασκευές, ασφαλτοστρώσεις, συντηρήσεις οδών πόλης Αγρινίου, Διάνοιξη ανακατασκευή οδού Αρακύνθου, Διανοίξεις και βελτιώσεις οδών σχεδίου πόλεως και Δημ. Διαμερισμάτων, Κατασκευή Υπαίθριου Χώρου Στάθμευσης - Κατασκευή Παιδικών Χαρών στο Ο.Τ. 192 και Κατασκευή Παιδικής Χαράς στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, Ανάπλαση και συντήρηση κοινοχρήστων χώρων, πλατειών και πεζοδρομίων, Κατασκευή και συντήρηση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης οδών, Ανακατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδοστρωμάτων εσωτερικής οδοποιίας, Απρόβλεπτες ανάγκες συντήρησης εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, Κατασκευή διαδρόμων, δικτύων ύδρευσης και καθαρισμός Κοιμητηρίων, Κατασκευή διαδρόμων, δικτύων ύδρευσης και καθαρισμός Κοιμητηρίων, Συντηρήσεις κτιριακών υποδομών Δήμου Αγρινίου, Κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση Παιδικών Χαρών, Επέκταση-Βελτίωση δικτύων Ηλεκτροφωτισμού εντός της Πόλης του Αγρινίου και των Τοπικών Διαμερισμάτων, Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων από Πολυκλαδικό έως πρατήριο "Αργυρίου" - υποδομή ηλεκτροφωτισμού,   Κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων και ρυμοτομούμενων κτισμάτων, Διάνοιξη -Κατασκευή οδών γύρω από το Ο.Τ. 252Α και ανωνύμου οδού μέχρι οδό Αρχιμήδη, Ανακατασκευή οδού Κλείσοβας και καθέτων αυτής - Διάνοιξη οδού Αμφιλοχίας, Κατασκευή Οδών γύρω από τα Οικοδομικά Τετράγωνα Περιοχής "Αλωνάκι" (Ο.Τ. Γ 496Ε, 496Κ, Γ907, Γ908, Γ909,496Γ, 496Δ), Κατασκευή πεζοδρομίων από κόμβο οικισμού Διαμαντέικα προς Πολυκλαδικό, Διαπλατύνσεις οδού από κόμβου Διαντέϊκα έως Πολυκλαδικό.

Αξίζει τέλος να σημειωθούν οι σημαντικές μελέτες που εκπονούνται ή προγραμματίζονται για εκπόνηση: Μελέτη Γ.Π.Σ Δήμου Αγρινίου και μελέτη Πολεοδόμησης (Πολεοδομική μελέτη και πράξη εφαρμογής ) Π. Βοϊδολίβαδου, Μελέτη Δυτικού Τμήματος της Περιμετρικής Αγρινίου, Μελέτη Ρέματος Ρεμπελιά από Ο.Τ. 749-Ο.Τ. 1520 έως εργατικές κατοικίες Δοκιμίου (Γ Φάση), Μελέτη οδοποιίας από οδό Κολοκοτρώνη - Τσακάλωφ έως Ο.Τ. 904-905, Μελέτη Βελτίωσης Ε.Ο. Αγρινίου -Καρπενησίου (Τμήμα Αγρίνιο Ραίνες), Οριστική Μελέτη Οδοποιίας Αγρινίου Καμαρούλας.

Στα Τοπικά Διαμερίσματα προβλέπονται πιστώσεις: 300.000,00  € στον Άγιο Κωνσταντίνο, 150.000,00 € στο Δοκίμι, 150.000,00 € στα Καλύβια, 100.000,00 € στην Καμαρούλα, 80.000,00 € στη Σκουτεσιάδα και 50.000,00 € στον Άγιο Νικόλαο, ενώ με μία συνολική εργολαβία θα πραγματοποιηθούν Ανακατασκευές - Ασφαλτοστρώσεις - Συντηρήσεις οδών όλων των Τοπικών Διαμερισμάτων.