skip to main content

14/01/2007, Δελτίο Τύπου για το Θάνατο του Παναγιώτη Τομαρά

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα (Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007) τα ξημερώματα σε ηλικία 54 ετών ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Παναγιώτης Τομαράς από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου.

Με το άγγελμα του θανάτου του Παναγιώτη Τομαρά και μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Παύλου Μοσχολιού συνεκλήθη εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στο οποίο παρόντες ήταν και ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας Θύμιος Σώκος και ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Βαϊνάς.

Με την έναρξη της διαδικασίας τηρήθηκε στη μνήμη του εκλιπόντος ενός λεπτού σιγή. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός ανέφερε :

«Ο ξαφνικός θάνατος του Παναγιώτη Τομαρά μας συγκλόνισε όλους .Ο Παναγιώτης υπήρξε ένας γνήσιος λαϊκός υπηρέτης της τοπικής κοινωνίας. Ήταν μέλος μιας φτωχής οικογένειας και εργάστηκε σκληρά για να ζήσει ο ίδιος και η οικογένεια του. Άνθρωπος με ανησυχίες άρχισε τη διαδρομή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον πιο λαϊκό θεσμό ως μέλος στα συνοικιακά συμβούλια το 1982, ενώ στη συνέχεια εκλέχθηκε επί πέντε τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλός του Δήμου Αγρινίου. Ο Παναγιώτης Τομαράς ήταν ο άνθρωπος της καθημερινής επαφής με τον πολίτη. Ο ορισμός του ανθρώπου που ήταν στην υπηρεσία των δημοτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο ότι ο Γιάννης Βαϊνάς και ο Θύμιος Σώκος του εμπιστεύθηκαν για πολλά χρόνια θέσεις ευθύνης. Αλλά και εγώ που πριν από λίγες ημέρες τον όρισα Αντιδήμαρχο για να συνεχίσει να υπηρετεί με αμεσότητα και υπευθυνότητα τον πολίτη που ήταν τρόπος ζωής για αυτόν. Ο Παναγιώτης Τομαράς ήταν ένας πολύτιμος φίλος και ακριβός συνεργάτης και το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο για την οικογένεια του αλλά και για εμένα. Εύχομαι τη δράση και την αγωνιστικότητα του να την ακολουθήσουμε όλοι «ως φωτεινό σηματοδότη» της δικής μας πορείας στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ο Θεός να δίνει κουράγιο στην οικογένεια του και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Νίκος Ρούσσης τονίζοντας τα εξής:

« Ο Παναγιώτης Τομαράς είχε καταξιωθεί στη συνείδηση των δημοτών της πόλης οι οποίοι επανειλημμένως τον είχαν εκλέξει ως εκπρόσωπό τους. Εκφράζω τη θλίψη μου και τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς και στους συνεργάτες του και εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύσει».

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε με τη σειρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος ως εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.Νίκος Γάκης.

Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας και πρώην Δήμαρχος Αγρινίου κ.Θύμιος Σώκος ανέφερε τα εξής:

«Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου θα λείπει ο Πάνος Τομαράς. Ο Πάνος των έργων και των ελάχιστων λόγων.

Σήμερα η πόλη του Αγρινίου έχασε τον ίσκιο της, ο Δήμος τον εργάτη του και η κοινωνία τον εθελοντή της. Εγώ έχασα έναν πολύτιμο φίλο και έναν αναντικατάστατο συνεργάτη. Το φωτεινό παράδειγμα του ενεργού πολίτη, της ανιδιοτελούς προσφοράς του ας το ακολουθήσουμε όλοι, γιατί ο Πάνος ήταν πάντα της προσφοράς, δεν ζήτησε ποτέ τίποτε, μόνο έδινε.

Στην οικογένειά του, τη γυναίκα του Θεοδώρα , τις κόρες του Αγαθή και Κατερίνα και στα αδέλφια του, εύχομαι κουράγιο για να αντέξουν την απώλεια. Είμαι σίγουρος ότι θα την αντέξουν γιατί ο Πάνος έφυγε υπερήφανος και με ψηλά το κεφάλι.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε. Αιωνία του η μνήμη».

Τη θλίψη του για την αιφνίδια απώλεια του Παναγιώτη Τομαρά εξέφρασε ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιάννης Βαϊνάς ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που είχαν στο Δήμο Αγρινίου.

Κατόπιν όλων αυτών και μετά από εισήγηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργίου Γρίνου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Η κηδεία του Αντιδημάρχου Αγρινίου και επί πέντε (5) τετραετίες Δημοτικού Συμβούλου, Παναγιώτη Κων. Τομαρά, να γίνει με την οργανωτική φροντίδα και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου και να αποδοθούν στον αείμνηστο νεκρό οι δέουσες τιμές.

Οι σημαίες των καταστημάτων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων να κυματίζουν μεσίστιες την παραμονή και την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου να είναι κλειστές κατά την ώρα της εξόδιας ακολουθίας.

Να ονομαστεί η μετονομαστεί οδός της πόλης μας στην περιοχή της κατοικίας του εκλιπόντος σε οδό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΜΑΡΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένειά του και να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδια ακολουθία.

Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα μετά την εξόδιο ακολουθία και να δημοσιευτεί στον Τοπικό Τύπο.

Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Αγρινίου κ.Παύλο Μοσχολιό να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο την ημέρα της κηδείας του.

ΤΟΜΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Γεννήθηκε στην Επισκοπή Ευρυτανίας το 1953 από γονείς αγρότες.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Αγρίνιο και από το 1963 εργάσθηκε στο Αγρίνιο.

Ασχολήθηκε με κατασκευές οικοδομών.

Διετέλεσε δεκαέξι χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος. (1986-90 ,1994-02,2002-06)

Αντιδήμαρχος από τον Ιανουάριο του 2001 έως και σήμερα.

Ήταν παντρεμένος με την Θεοδώρα Τσιρώνη και είχε δύο κόρες.

 

Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2007 στον Ι.Ν.Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Νωρίτερα από τις 10:00 το πρωί η σωρός θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

 

Φωτογραφικό Υλικό