skip to main content

02/01/2007, Τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2006 η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αγρινίου κ.Παύλου Μοσχολιού και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, παρουσία βουλευτών, πολιτευτών, Δημάρχων ,Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων, αρχών και πλήθους κόσμου.

Αμέσως μετά στην ομιλία του, ο κ.Παύλος Μοσχολιός χαρακτήρισε ημέρα γιορτής , χαράς και τιμής για τον ίδιο αλλά και για την παράταξη του, τον όρκο στο ανώτατο αξίωμα της πόλης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή που ο λαός της πόλης μας τίμησε με την ψήφο του και μας έδωσε τη δυνατότητα να διοικήσουμε και να διαχειριστούμε τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες του Δήμου, τόνισε ο κ.Μοσχολιός, ότι θα είμαι Δήμαρχος όλων των Αγρινιωτών, ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκει ο καθένας , έτσι όπως πρέπει να είναι ο Δήμαρχος της πόλης, έτσι όπως πορευτήκαμε μέχρι σήμερα σ'αυτήν την πόλη, έτσι όπως γαλουχηθήκαμε να υπηρετούμε τους θεσμούς ».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στο σημαντικό όπως είπε έργο που έγινε τα τελευταία 12 χρόνια στην πόλη, έργο το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε με τόλμη και αποφασιστικότητα ο απερχόμενος Δήμαρχος κ.Θύμιος Σώκος.

«Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και δύναμη πρόσθεσε ο κ.Μοσχολιός, ώστε το Αγρίνιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε επίπεδο Νομού και σε επίπεδο Περιφέρειας. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την πόλη το 3ο Αναπτυξιακό πόλο της Δυτικής Ελλάδας μετά την Πάτρα και τα Ιωάννινα.

Δεσμευόμαστε ότι θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας βήμα -βήμα συνέχισε ο κ.Μοσχολιός για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Είναι ένα πρόγραμμα φιλόδοξο μεν, υλοποιήσιμο δε. Ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει λύσεις για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και που το ενέκριναν στις πρόσφατες εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες του Δήμου. Θα πιέσουμε την κεντρική εξουσία να εφαρμόσει πολιτικές στην περιοχή οι οποίες θα ενδυναμώνουν το χαμένο εισόδημα από τον πρωτογενή τομέα».

Στην κοινή αυτή προσπάθεια για την ανάπτυξη της πόλης και την επίλυση των προβλημάτων ο κ.Μοσχολιός κάλεσε σε συνεργασία τις Δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς αλλά και τους πολίτες του Δήμου.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλατύ κοινωνικό κίνημα με τους πολίτες ενημερωμένους ώστε να είναι ο πολιορκητικός κλοιός για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της πόλης».

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ.Μοσχολιός απευθυνόμενος στους Δημοτικούς υπαλλήλους ζήτησε να αντιμετωπίζουν τον πολίτη με σεβασμό, υπευθυνότητα , με γνώση και ετοιμότητα. Αυτά άλλωστε θα είναι ,όπως είπε, και τα μοναδικά κριτήρια του Δημάρχου στη σχέση του με τους εργαζόμενους του Δήμου.

Ακολούθως, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ.Θύμιος Σώκος συγκινημένος, αποχωρώντας έπειτα από 12 χρόνια από το Δήμο Αγρινίου τόνισε ότι η τελετή ορκωμοσίας είναι μια τελετή ‘προς δόξαν της Δημοκρατίας'.

«Ο λαός της περιοχής απέδειξε ότι έχει ψηλά τον πήχη της ευαισθησίας απέναντι στις τοπικές αρχές .Θέλω να πιστεύω ότι πράξαμε το καθήκον μας . Είμαι βέβαιος ότι ο Παύλος Μοσχολιός θα τιμήσει την εντολή που έλαβε και μαζί θα πάμε την πόλη πιο ψηλά. Από τη θέση μου ως Νομάρχης θα υπερασπισθώ τα συμφέροντα του Αγρινίου και θα είμαι συνεργάτης και αλληλέγγυος της προσπάθειας της Νέας Δημοτικής Αρχής».

Ο κ.Σώκος κατέληξε ευχαριστώντας τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου για την αγαστή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Η τελετή ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρωτοκόλλου Παραλαβής -Παράδοσης.

 

Φωτογραφικό Υλικό